van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 18:30 uur tel. bereikbaar op 026-2340008

Amley & Woko

Over Amley & Woko

Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar leren en ontdekken spelenderwijs. Ook EHBO! Hoe jonger kinderen beginnen met leren hoe ze eerste hulp kunnen verlenen bij nood of kleine ongevallen, hoe meer leed er voorkomen kan worden. Daarnaast Mijn interesse voor dit vakgebied ontstond toen ik 16 jaar was en mijn vader zijn eerste hartinfarct kreeg. De impact hiervan op ons gezin was zo groot, dat wij direct besloten allemaal een reanimatiecursus te volgen. Deze gebeurtenis deed mij inzien dat je in een noodsituatie wat voor een ander kunt betekenen als je weet wat je moet doen. Hier is mijn missie ontstaan: mensen het belang leren van het hebben van kennis over EHBO.

Een paar jaar later overleed de beste vriend van mijn vader op jonge leeftijd aan hartfalen. Hij was op dat moment thuis met zijn kinderen van 2 en 4 jaar oud. Daarna bleef ik met de vraag rondlopen: wat als zijn kinderen hadden geweten hoe ze 112 konden bellen? Was het dan anders afgelopen? Misschien waren ze nog te jong, maar is het niet van groot belang om kinderen zo vroeg mogelijk dingen te leren over eerste hulp bieden of eerste hulp vragen? Vanuit deze ervaringen heb ik Amley en Woko ontwikkeld, want ook kinderen kunnen hulpverleners zijn.

Over de case

Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar leren en ontdekken spelenderwijs. Ook EHBO! Hoe jonger kinderen beginnen met leren hoe ze eerste hulp kunnen verlenen bij nood of kleine ongevallen, hoe meer leed er voorkomen kan worden. Daarnaast leeft er minder angst voor bloed en dokters.

De angst wordt weggenomen en kinderen krijgen meer zelfvertrouwen met de kennis dat ook zij kunnen helpen in geval van nood. Dit doen kinderen samen met Amley en Woko

Het resultaat

0:20

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie