10 minuten lezen

Zo haal je leads binnen met je video

Die persoon die je video bekijkt is nog niet meteen een lead, een potentiële klant, maar kan dat wel worden. Richt je je video’s zó in dat de kijker méér wil, een volgende stap wil zetten naar jouw product of dienst, dan heb je voor je het weet een lead in handen! Hoe je dat aanpakt? Lees vooral even verder.

It’s all about the CTA

Jawel, de Call To Action, onmisbaar bij leadgeneratie. Zeker als je je kijker wilt vasthouden. Een cta kan heel concreet zijn: Klik hier voor een demonstratie van ons product. Maar het kan ook wat meer verborgen worden in de context van de video: Als je wil zien hoe dit product in de praktijk werkt, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Let er bij video wel op dat een groot deel van je kijkers het geluid uit heeft staan. Laat daarom óók in beeld zien waar de kijker moet klikken, oftewel, Laat je call to action opvallen!

De call to action kan een link zijn naar je webshop, een contactformulier of een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Als je kijker zich maar aangetrokken voelt om verder te gaan. Er moet een duidelijke toegevoegde waarde aan zitten.

Als jouw lead in actie komt door jouw video, is het een schot in de roos.

Maak een serie

Series bingwatchen op Netflix? Waarom niet op jouw website? Prop niet alle informatie in één video, maar verdeel het over meerdere video’s en maak jouw kijkers ‘verslaafd’ aan je videokanaal.

Heb je een sportschool? Maak een serie video’s waarin je de verschillende apparaten uitlegt bijvoorbeeld. Of geef een virtuele rondleiding door je sportschool, gevolgd door een instructievideo hoe klanten zich kunnen aanmelden en inschrijven voor groepslessen en een video met testimonials.

Ben je een meubelmaker? Laat in de eerste video zien waar en hoe je je materialen inkoopt en vervolgens hoe die materialen uiteindelijk een uniek meubel worden. In een derde video kun je laten zien hoe het meubel in een meubelzaak of direct bij je klant terechtkomt.

Er zijn verschillende soorten video’s, die allemaal hun waarde hebben voor jouw aanstaande klant:

  • Kennismakingsvideo -> wie zijn jullie als bedrijf en wat is jullie business.
  • Promotie- of salesvideo -> video gericht op één dienst of product dat je uitgebreid in de schijnwerpers zet met het doel het te verkopen.
  • Testimonials -> waarin je je klanten aan het woord laat over jullie samenwerking of dienstverlening.
  • Uitlegvideo -> waarin je laat zien hoe een product werkt of een stap-voor-stap-proces in beeld brengt.
  • FAQ-video ->uitgebreide antwoorden op veelgestelde vragen.

Verwijs in je video’s naar de andere video’s om je kijkers geïnteresseerd te houden.

Serie uitlegvideo’s voor onze klant, BKBO

Voor BKBO, Bureau Kwaliteitsborging Overheid, maakten wij een serie van zes uitlegvideo’s voor hun huidige klanten. De core business van BKBO zijn IT-audits. Voornamelijk bij de overheid en bij leveranciers van diezelfde overheid. Zij voeren audits uit op het gebied van DigiD, ENSIA en Suwinet en rondom de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. Ook voeren ze VIPP-assessments uit bij ziekenhuizen, zorginstellingen een GGZ-instellingen en doen ze rekenkameronderzoeken. IT-audits zijn noodzakelijk in organisaties waar grote IT-projecten draaien, het is een uitgebreide toetsing om na te gaan of alles functioneert zoals het hoort op het gebied van privacy, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteitsborging. Het zijn dan ook omvangrijke en soms complexe trajecten. Met deze uitlegvideo’s kunnen we de klanten laten zien uit welke stappen een assessment bestaat en welke documenten de klant daarvoor dient aan te leveren. Dit resulteert in een betere voorbereiding van de klanten en in tijdwinst voor ons, omdat er minder herhalende gesprekken gevoerd hoeven te worden. Een keuze vanuit efficiëntie dus. Bekijk de verschillende uitlegvideo’s van BKBO en zie hoe in korte tijd, complexe materie helder uitgelegd wordt.

ENSIA Animatievideo BKBO
WPG Animatievideo BKBO
VIPP Animatievideo BKBO
DigiD Animatievideo BKBO
LMA Animatievideo BKBO
TPM Animatievideo BKBO

Spreid je vleugels

Heb je een mooie serie video’s laten maken, plaats ze dan niet alleen op je eigen website, maar maak ook een kanaal aan op YouTube, zodat je vaker gezien wordt en mensen zich kunnen abonneren op je video’s. En vergeet ze ook niet te delen op je sociale kanalen!

Dit kan heel goed samengaan met retargeting, waarbij je kijkers op een later moment op andere websites met een banner opnieuw in contact brengt met jouw video of website. Je ziet het vaak bij grote webshops: je bekijkt hun collectie sportkleding en ziet die later in een banner op een nieuwssite weer terug. Dat kun jij ook! Laat je (video)gezicht zien op meerdere plekken.

Zet je video in als gated content

Gated content? Dat is content achter een ‘poortje’. De kijker moet eerst iets doen om de video te kijken. Óf om na de video een gratis whitepaper, toegang tot een webinar of een sample van het product te krijgen.

Iets doen? Ja, gegevens achterlaten. Zo eenvoudig is het. Dit zijn duidelijke en concrete leads, want deze mensen laten weten echt geïnteresseerd te zijn. Belangrijk is wel dat de gated content van hoge kwaliteit moet zijn, de kijker moet echt het idee hebben dat het de moeite waard is om gegevens achter te laten. Het moet duidelijk zijn wat er tegenover staat en wat er met de gegevens gebeurt. Ga je een nieuwsbrief versturen bijvoorbeeld? Of krijgt de kijker korting of een sample? Laat het weten, dat wekt vertrouwen. Niets zo vervelend als je niet weet waar je gegevens blijven.

En voor jou is het alleen een goede lead als je er ook daadwerkelijk opvolging aan geeft. Oftewel, zorg voor je kijker. Neem contact op en vraag of alles duidelijk was en waar je ze eventueel nog mee kan helpen.

Belangrijk is wel dat de gated content van hoge kwaliteit moet zijn, de kijker moet echt het idee hebben dat het de moeite waard is om gegevens achter te laten.

LIN Videomarketing

Video’s zijn onze specialiteit, dus als je dit gelezen hebt en wel de mogelijkheden ziet, maar niet weet waar je moet beginnen, vraag dan een gratis strategiesessie aan. Daarin bespreken we wie jij bent, wat je wilt laten zien en hoe wij dat voor je kunnen realiseren!

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie