8 minuten lezen

Terugblik: hoe was het om bij LIN Videomarketing te werken? Margo de Koning, Copywriter aan het woord.

Wie ben jij?
Hi! Ik ben Margo en ik heb als freelance copywriter klussen gedaan voor LIN Videomarketing.

Welke vaardigheden heb je nodig om jouw functie te beoefenen?
Als copywriter is een gevoel voor taal en schrijven een pre, maar overtuigend schrijven en je goed inlezen in de doelgroep horen er ook bij. Je wilt teksten schrijven die helder, prikkelend en allesbehalve saai zijn, waardoor de boodschap van de klant echt tot zijn recht komt. Daarom zeg ik ook: een goedgeschreven tekst is het halve werk. 🙂

”Ik vind het vooral tof om videoscripts te schrijven voor video’s omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan, en het is natuurlijk ook gaaf om je werk terug te zien op beeld!” Margo de Koning

Waarom doe je wat je doet?
Van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven en taal en dat is ook waarom ik als copywriter aan de slag ben gegaan.

Hoe zou jij LIN Videomarketing als organisatie beschrijven?
Wat LIN Videomarketing sterk maakt is het teamwork. Verschillende krachten komen samen om een topvideoproductie neer te zetten.

Hoe zou jij de werkcultuur en het team van LIN Videomarketing omschrijven?
Er is veel onderling contact over de opdrachten en er worden ook regelmatig gezellige teamuitjes en (online) borrels gepland, wat echt een groepsgevoel creëert. Ik heb daarnaast ook veel geleerd van mijn tijd bij LIN Videomarketing.

Met een video script geef je de richtlijnen aan wat er in de video naar voren moet komen. 

Hoe ervaar je het om scripts te schrijven voor het MKB?
Ik vind het leuk om het MKB te voorzien van wervende teksten en advertenties waardoor zij hun product of dienst sneller kunnen verkopen. Ik vind het vooral tof om videoscripts te schrijven voor video’s omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan, en het is natuurlijk ook gaaf om je werk terug te zien op beeld!

Heb je voldoende tijd en ruimte voor jouw eigen klussen als freelancer?
Bij LIN Videomarketing heb ik bovendien genoeg ruimte en tijd gehad voor klussen voor andere opdrachtgevers en ik kon het ook prima combineren met mijn studie.

Wat heeft LIN Videomarketing jou opgeleverd (voor jouw bedrijf en voor jou persoonlijk?)
Het was één van mijn eerste opdrachtgevers en door de klussen heb ik veel ervaring opgedaan, waardoor ik me ook zekerder ben gaan voelen als copywriter. Daarnaast heeft het de nauwe samenwerking met Felicia de andere freelancers me beter gemaakt in teamwerk. Ik merk nu al dat mijn werkervaring als freelancer bij LIN Videomarketing me veel helpt bij andere klussen. Dit alles heeft LIN Videomarketing jou ook te bieden – en meer! :hearts:

Wil jij ook aan de slag als zelfstandige bij LIN Videomarketing? Bekijk onze openstaande vacatures op https://linvideomarketing.nl/vacatures en stuur jouw portfolio op. Wie weet word jij onze nieuwe collega!

”Van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven en taal en dat is ook waarom ik als copywriter aan de slag ben gegaan.” Margo de Koning

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie