10 minuten lezen

Terugblik: hoe was het om bij LIN Videomarketing te werken? Fleur de Koning, 2D Animator aan het woord.

Wie ben jij?
Ik ben Fleur de Koning en als storyteller houd ik ervan om mensen met verschillende expertises samen te brengen en om samen de allermooiste verhalen te vertellen. Als 2D animator binnen het team van LIN Videomarketing heb ik veel toffe projecten mogen maken.

Welke vaardigheden heb je nodig om jouw functie te beoefenen?
Als 2D animator moet je zeker de programma’s After Effects en Illustrator op en top kunnen beheersen. Ik zou ook zeker aanraden om de benodigde plug-ins te installeren voor AE. Ik geef je nu alvast de tip: gebruik alsjeblieft zoveel mogelijk de graph editor voor de keyframes! Haha. Dat tilt jouw animatie naar het volgende niveau. Als animator maakte ik zelf ook alle illustraties en storyboards.

”Als storyteller houd ik ervan om mensen met verschillende expertises samen te brengen en om samen de allermooiste verhalen te vertellen.” Fleur de Koning

Waarom doe je wat je doet?
Bij mij draait het allemaal om emotie. Muziek en video zijn een van de mooiste manieren om emotie over te brengen aan anderen en anderen te inspireren met jouw verhaal.

Hoe zou jij LIN Videomarketing als organisatie beschrijven?

Je krijgt alle vrijheid om te kiezen welke projecten je wel en niet wilt aannemen, en voor welk bedrag. Maar er wordt ook verwacht dat je hier flexibel in kan zijn. De meeste animatie opdrachten die ik deed binnen LIN Videomarketing waren voor de ICT sector en de scheepvaart / logistiek.

Het grote voordeel is dat de acquisitie voor je gedaan wordt. De klanten worden je als het ware aangedragen. Dat betekent natuurlijk niet dat je achterover kan leunen.

Fleur was er al vanaf de start bij, nog voor de lancering van LIN Videomarketing.

Hoe zou jij de werkcultuur van LIN Videomarketing omschrijven?
LIN Videomarketing is een dynamisch team, waarin ook veel input van je verwacht wordt. Je wordt gevraagd mee te brainstormen over toekomstige ideeën en diensten, om feedback te geven over het proces en om samen LIN Videomarketing groot te maken. Mijlpalen behalen doe je met z’n allen.

Hoe ervaar je het om films te produceren voor het MKB?
De doelgroep van LIN Videomarketing is veeleisend, dus wees bereid om sterk in je schoenen te staan. Als je hier goed tegenkan, krijg je de kans om creatief lekker los te gaan voor grote bedrijven voor een mooi bedrag.

Met elke klant gingen we door hetzelfde proces heen: concept, script, storyboard, voice-over, animatie en de ‘final edit’. Bij die laatste stap komen sound-effects en muziek kijken. Deze processen zijn lang, en het MKB is niet altijd snel. Ga er dus zeker vanuit dat sommige opdrachten misschien wel weken tot maanden kunnen duren.

Heb je voldoende tijd en ruimte voor jouw eigen klussen als freelancer?
Ik ben zelf eigenaar van een animatiestudio, en de projecten voor LIN Videomarketing deed ik daarnaast.

Suppen op de kralingse plas, teamuitje LIN VideomarketingHoe zou jij het team van LIN Videomarketing omschrijven?
De mensen in het team zullen altijd mijn goede vrienden blijven. Alleen al voor de gezellige sfeer bij de teamuitjes zou ik het aanraden :). Als je goed kan plannen, je grenzen aan kan geven, lekker creatief bent en als je houdt van gezelligheid – dan is LIN Videomarketing hét team voor jou!

Wat heeft LIN Videomarketing jou opgeleverd (voor jouw bedrijf en voor jou persoonlijk?)
De opdrachten hebben vooral mijn portfolio uitgebreid, en het team heeft mij mooie herinneringen gegeven.

Wil jij ook aan de slag als zelfstandige bij LIN Videomarketing? Bekijk onze openstaande vacatures en stuur jouw portfolio. Wie weet word jij onze nieuwe collega!

”Mijlpalen behalen doe je met z’n allen.” Fleur de Koning

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie