8 minuten lezen

Hoe is het om bij LIN Videomarketing te werken? Tom Voermans, filmmaker aan het woord.

Wie ben jij?
Mijn naam is Tom Voermans. Ik ben een extreem nuchtere, 2 meter lange (eigenlijk 198cm), filmmaken, Nederlander die niks anders wilt doen dan met een camera werken de hele dag. Daarnaast regisseer en monteer ik ook voor zowel mijn eigen bedrijf als voor LIN Video Marketing.

Welke vaardigheden heb je nodig om jouw functie te beoefenen?
Om filmmaker te kunnen zijn moet je een mensen kennis hebben, goed met mensen om kunnen gaan, niet bang zijn om hard te werken, uit je comfortzone durven stappen, camera en montage technieken beheersen. Als je helemaal een topper in het vak wilt zijn dan helpt het ook heel erg om als een eigen stijl te hebben.

Tom Voermans in zijn natuurlijke habitat

Waarom doe je wat je doet?
Ik maak films omdat niks anders op mijn pad me zo greep als filmmaken. Ik heb veel andere dingen geprobeerd (Zorg, webdesign, horeca, retail) maar bij alle andere beroepen was ik er na een jaar al weer klaar mee. Ik ben op dit moment al 4 jaar filmmaker en denk dat ik dit nooit meer los ga laten.

Hoe zou jij LIN Videomarketing als organisatie beschrijven?
LIN Videomarketing is een zelfstandige marketing organisatie waarbij Felicia aan het roer staat. De organisatie werk op opdracht basis en functioneert als contact persoon tussen jou en de opdrachtgever. Tevens gaat Felicia ook mee op draaidagen om alles op orde en via de planning te houden. Reeds beantwoord zij ook vragen van de opdrachtgever tijdens het draaien zelf. Dit zorgt ervoor zodat jij gefocust kan blijven op je werk.

Hoe zou jij de werkcultuur van LIN Videomarketing omschrijven?
De werk cultuur is een afwisseling tussen zelfstandig en hecht. Wanneer er een opdracht of bedrijfs bijeenkomst is, sta je bijna dagelijks in contact. Dit is via de telefoon of via het “slack” beheersysteem.
Bij opdrachten is deze communicatie een afwisseling tussen zakelijk en casual. Je kan je altijd vrij uitspreken over mogelijke problemen of issues. Ze hebben altijd liever een “oh jammer” dan een “dit is niet meer op te lossen”. Wanneer er geen opdrachten zijn kun je zelfstandig werken aan de opdrachten van je eigen bedrijf.

Team LIN Videomarketing

Hoe zou jij het team van LIN Videomarketing omschrijven?
Het team is simpelweg vriendelijk. Iedereen helpt elkaar en neemt gelijk op als je een belletje of berichtje stuurt. Humor wordt tevens zeer gewaardeerd, dus hou je niet in. Het is nu nog een klein knus team, maar het plan is wel om dit verder uit te breiden door de hoeveelheid aanvragen.

Hoe ervaar je het om films te produceren voor het MKB?
Het MKB is een hele wisselvallige markt. Iedereen is anders en het is aan ons om daarop in te spelen. Dit is reeds ook wel de reden waarom ik het leuker vind dat ik ooit had verwacht. Je ontmoet elke klus nieuwe mensen en gaat elke klus het hele land door en krijgt overal een kijkje in de keuken. Veel bedrijven zeggen dat elke dag anders is, maar toch zit je elke dag in hetzelfde pand. Bij het maken van film voor bedrijven is dat niet het geval. Elke klus andere mensen, andere locaties, andere vragen en andere verzoeken.

Behind the scenes

Heb je voldoende tijd en ruimte voor jouw eigen klussen als freelancer?
Persoonlijk neem ik niet meer dan 4 klussen van LIN aan per maand, omdat ik het belangrijk vind om niet afhankelijk te zijn van 1 opdrachtgever. Hier is begrip voor en is ook een optie indien gewenst.

Wat heeft LIN Videomarketing jou opgeleverd (voor jouw bedrijf en voor jou persoonlijk?)
Tot op heden heb ik 40 video’s voor de opdrachtgevers van LIN video marketing geproduceerd. Dit heeft natuurlijk de zekere omzet gegenereerd. Maar daarbij ook stabiliteit is het binnenhalen van opdrachten. Daarnaast is het ook goed voor de werkdruk om niet dag in dag uit bezig te moeten zijn met klant contact. Felicia neemt dat van je af zodat jij je op je werk kan richten.

Wil jij ook aan de slag als zelfstandige bij LIN Videomarketing? Bekijk onze openstaande vacatures op https://linvideomarketing.nl/vacatures en stuur jouw portfolio op. Wie weet word jij onze nieuwe collega!

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie