7 minuten lezen

3 praktische videomarketing tips voor 2023

Het gaat, nog steeds, goed met video. Al jarenlang wordt voorspeld dat videocontent de geschreven content volledig zal gaan vervangen. Daar lijkt het vooralsnog niet op, maar videcontent is in korte tijd een steeds grotere rol gaan spelen in het contentlandschap. Geschreven content en videocontent versterken elkaar en vullen elkaar aan.

Videocontent blijft zich nog steeds ontwikkelen en aanpassen aan nieuwe technologieën en trends in marketing en media. Ook in 2023 kunnen we daarom nieuwe dingen gaan verwachten. Daarom maakten wij een lijst met drie praktische videomarketing tips voor het komende jaar. Van plan om in 2023 meer video in te zetten in je marketingcampagnes? Let dan goed op!

Videocontent blijft zich nog steeds ontwikkelen en aanpassen aan nieuwe technologieën en trends in marketing en media

1. Opvallende video

Een inkoppertje misschien, maar toch het benoemen waard: zorg ervoor dat je opvalt met je video. En dat begint al bij de thumbnail, het beeld dat je ziet voordat de video gaat spelen. Voorheen werd dit vaak automatisch gegenereerd, maar tegenwoordig kun je dit zelf kiezen.

Het kan een moment uit de video zijn, bijvoorbeeld waar de hoofdrolspeler een opvallende gezichtsuitdrukking heeft of het moment waarop er iets geks staat te gebeuren. Je kunt ook speciaal een thumbnail maken, bijvoorbeeld een korte tekst op een knallende achtergrond. Geef de video ook een pakkende titel.

Onlangs hebben we een spannende film geproduceerd voor de Koepelgevangenis in Arnhem. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van aangrijpende transities. Bekijk onderstaande video en laat je inspireren.

Kortom, het moet je kijker verleiden om op ‘play’ te klikken!

2. Video in je customer journey

In een eerdere blog namen we je al mee op de klantreis (customer journey) en de plek(ken) die video daarin inneemt. We gaven al aan dat het slim is om voor iedere fase van de klantreis videocontent te (laten) maken. En het lijkt erop dat dat in 2023 ook steeds meer gaat gebeuren. Met video kun je zowel klanten aantrekken als geïnteresseerd houden en zelfs bij je houden als ze eenmaal bij je gekocht hebben. Dus gebruik al die mogelijkheden!

De know, like and trust factor kun je al gauw opbouwen door middel van video’s

3. Video’s optimaliseren voor spraakgestuurde zoekopdrachten

Met de toenemende populariteit van spraakgestuurde zoekopdrachten via slimme speakers en persoonlijke assistenten zoals Siri en Alexa, wordt het belangrijk om video’s te maken die antwoorden bieden op de vragen die mensen via deze kanalen stellen. Dit betekent dat je video’s moet voorzien van duidelijke, natuurlijke taal en antwoorden op veelgestelde vragen en problemen van je doelgroep. Je kunt ook overwegen om gebruik te maken van transcripties en ondertiteling om ervoor te zorgen dat je video’s makkelijker te begrijpen en toegankelijk zijn voor mensen die doof of slechthorend zijn.

Denk ook aan transcripties, ondertitelingen en aan spraakgestuurde zoekopdrachten

Kortom, in 2023 zijn er talloze manieren om videomarketing in te zetten en jouw doelgroep te bereiken. Het is belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied. Met deze drie praktische tips voor videomarketing in 2023 ben je goed op weg om jouw doelgroep te bereiken. Heel veel succes!

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie