7 minuten lezen

Hot seats? Heh, kun je dat nog een keer herhalen?

Van oorsprong kent de term zijn betekenis als volgt:
”Hotseat of hot seat is een vorm van multiplayer bij turn-based strategy en andere types computerspellen die twee spelers of meer in staat stelt om op hetzelfde apparaat om de beurt het spel te spelen. De benaming, hotseat vindt zijn oorsprong in het wisselen van stoel met degene die achter de computer zat.”

Hoe worden hot seat sessies in een interactief webinar toegepast?
Stel, je zit met een groep van 6x professionals.
Felicia is de moderator. Sara, Thijs, Klaas, Laura en Jean-Paul (fictieve namen) zijn de deelnemers

Binnen de groep kan Sara een vraag stellen.
Alle aandacht gaat naar Sara toe. Vervolgens geeft Felicia antwoord op de vraag.
Dit geeft niet enkel en alleen Sara de nodige inzichten, ook Thijs, Klaas, Laura en Jean-Paul kunnen hier wat van leren. Daarnaast krijgen Thijs, Klaas, Laura en Jean-Paul ook de mogelijkheid om Sara inzichten te bieden.

Wat zijn vier belangrijke aandachtspunten voor succesvolle hot seat sessies?

1. De moderator dient getraind zijn in het beantwoorden van de vragen en ervoor te zorgen dat degene die de vraag stelt, zich gezien en gehoord voelt. Daarnaast is het belangrijk dat de persoon in kwestie ook verder kan met de informatie. Verder dient het even waardevol te zijn voor de hele groep.

2. De uitdaging voor de vrager is om de informatie zo compact mogelijk uit te leggen. Daarnaast vergt het lef en moed om jezelf kwetsbaar op te stellen. Je vertelt namelijk waar je tegenaan loopt en soms dien je heel eerlijk te vertellen dat je op dit moment veel te maken hebt met uitdagingen binnen je bedrijf of privé leven. Het is ook een nederige oefening. Op het moment dat je je vraag hebt gesteld, luister je naar de moderator en de andere deelnemers. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf openstelt voor nieuwe inzichten en aandachtig gaat luisteren met de intentie om te groeien. Niet alleen voor jezelf maar dit ook aan de andere groepsleden gunt.

3. Voor de deelnemers die op het moment niet aan de beurt zijn/ niet aan de beurt komen, is het belangrijk om een open houding aan te nemen. Ookal ben je niet aan het woord, je kunt alsnog veel leren van de  vrager en de moderator. Wellicht had je een soortgelijke vraag in gedachten, deze is nu beantwoordt zonder het zelf te hoeven vragen.

(Indien de groep niet al te groot is, kunnen de deelnemers reageren op de vrager. )

4. Iedereen is betrokken, dat is de kracht van hot seat sessies. Het is net hersengymnastiek.

Wil jij het zelf ervaren?

Donderdag 23 juni van 10.00 – 11.00 uur organiseren wij het interactieve webinar* voor het MKB:
Meer tijd voor nuttigere zaken d.m.v. Videomarketing
*Het interactieve webinar word gehost via ZOOM.


Wat maakt dit interactieve webinar zo bijzonder?
• We zitten samen met een groep van gelijkgestemden (MKB professionals)
• Het is erg persoonlijk, net een groepsmeeting waarbij je de keuze hebt om jouw camera aan te zetten en input te geven gedurende het webinar
• Na een half uur, nemen we 2x een kwartier de tijd om hot seats te doen voor 2 professionals die zijn/haar probleem op het gebied van videomarketing plenair durft te bespreken


Meld je nu kosteloos aan voor dit webinar door het volgende formulier in te vullen!

Durf jij plaats te nemen in de hot seat ;-)?

Let op: Er zijn beperkt aantal plekken beschikbaar.

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie