5 minuten lezen

Hoe kun je een goede eerste indruk achterlaten op jouw LinkedIn bezoekers?

Een eerste indruk maak je geen tweede keer…

Met een LinkedIn Cover Story zet jij jouw beste been voor.

Wat is het?

Een functie binnen LinkedIn waarmee je je profielfoto levendig maakt door een video eraan toe te voegen. De LinkedIn Cover Story stel je in via je smartphone en duurt 30 seconden, waarvan de eerste 3 seconden direct bewegen op het moment dat iemand jouw LinkedIn profiel bezoekt.

Waarom zou je hier gebruik van maken?

Een statische profielfoto verandert in een dynamische film. Mensen zien je bewegen, horen je praten en krijgen een goede impressie van jou als persoon. Ze leren je dus veel beter kennen en de kans op een goede klik is groter dan bij een foto. Dat is wat een LinkedIn Cover Story doet. Daarnaast zorgt dit voor een professionele LinkedIn profiel.

Hoe werkt het?

De LinkedIn Cover Story stel je in via je smartphone. Open de LinkedIn app, en ga naar je profiel. Vervolgens zie je bij je profielfoto een geel plusteken staan. Dit gele plusteken, betekent dat jij de optie voor Cover Story hebt. Tik op het plusteken en onderin je scherm krijg je de optie te zien: Cover Story toevoegen. Tik op Cover Story toevoegen en je ziet vervolgens een video die door LinkedIn gemaakt is, een introfilm.

Ideeën voor je LinkedIn Cover Story

Je kunt je LinkedIn Cover Story op heel veel manieren invullen. Dit zijn wat ideeën waar je uit zou kunnen kiezen:

  1. Vertel wat je doet in je werk of in het bedrijf waar je werkt
  2. Meld waarom je dit werk doet
  3. Vertel wat je op LinkedIn doet en deelt, dat kan dé reden zijn voor iemand om je te gaan volgen of een connectieverzoek te sturen
  4. Trigger jouw doelgroep met een bepaalde vraagstuk

Voorbeeld LinkedIn Cover Story

Nu je de kennis in huis hebt om jouw eigen LinkedIn Cover Story te produceren en te publiceren kun je ervoor kiezen om het zelf te doen of om het uit te laten besteden.

Als je het zelf filmt met jouw eigen smartphone heb je een lage resolutie. Dat is natuurlijk zonde als je wel een professionele partij bent en een goede eerste indruk wilt maken op jouw doelgroep. Een eerste indruk maak je geen tweede keer…

Wat is de toegevoegde waarde van een kwalitatieve LinkedIn Cover Story?

Op het moment dat jouw potentiële klanten op jouw LinkedIn profiel terechtkomen dan is het belangrijk dat je autoriteit uitstraalt en dat ze zien dat jij de expert bent binnen jouw branche. Je wilt natuurlijk dat ze de connectie met je aangaan en vervolgens geïnteresseerd zijn in jouw producten/ diensten en daadwerkelijk klant worden.

 Het kan je duizenden euro’s kosten om een LinkedIn Cover Story te laten produceren, er moet nagedacht worden over het script, er dient een draaidag ingepland te worden, een video trainer komt op locatie, een videograaf die alles gaat filmen en monteren, etc.

Je hebt nu de unieke kans om een hoogwaardige video van ons af te nemen tegen een belachelijk tarief. Vraag me niet hoe het kan, maar profiteer er van! 😉

Als je er dus voor kiest om dit uit te besteden aan een professionele videomarketing bureau dan ben je bij ons op het juiste adres. Op dit moment hebben we een campagne lopen waarbij we zorg dragen dat je goed voorbereidt op de filmdag komt door vooraf een video training te verzorgen. Daarnaast hebben we een inspirerende locatie afgehuurd. Onze Videograaf, Tom zal jouw LinkedIn Cover Story filmen in 4K met ondertiteling en muzieklicentie. Dit allemaal tegen een drastisch gereduceerd tarief… Bekijk gauw de campagne via de volgende link: https://www.linvideomarketing.nl/li-cover-video

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie