15 minuten lezen

Nieuwe ronde in 2023 voor ZZP’ers en MKB’ers! Vraag nu €2.500,- subsidie aan met ‘Mijn Digitale Zaak’.

Om efficiënt te kunnen werken en te groeien met uw bedrijf, is digitalisering van belang. Veel kleinere ondernemers willen graag digitaliseren, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Dan is het goed om te weten dat er ondersteuning is in de vorm van Mijn Digitale Zaak. Deze subsidie is er voor ondernemers in het met 0 tot maximaal 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen. In 2022 moest je als organisatie minimaal 2 fte in dienst hebben. Deze voorwaarde is vervallen. ZZP’ers mogen nu ook gebruikmaken van deze regeling.

Wat houdt ‘Mijn Digitale Zaak’ precies in?

Met de subsidie ‘Mijn Digitale Zaak’ kan jij als ondernemer tot 50% van jouw investering voor digitale oplossingen vergoed krijgen tot een maximaal bedrag van €2.500,-. Deze subsidie is te gebruiken voor de aanschaf van en/of advies over digitale oplossingen.

Misschien zijn bepaalde digitale oplossingen op het moment nog te kostbaar voor jouw organisatie. De subsidie ‘Mijn Digitale Zaak’ biedt dan een mooie kans om kostenefficiënt te starten met de (verdere) digitalisering van jouw organisatie.

Uitlegvideo Mijn Digitale Zaak

Samen groeien met LIN Videomarketing!

Deze subsidie biedt een uitgelezen kans om een samenwerking met LIN Videomarketing te starten of de samenwerking met ons uit te breiden. Zo kunnen we samen de (verdere) digitaliseringsslag maken waardoor we naar een hoger niveau groeien. Met onze ervaringen weten we precies wat jouw online uitdagingen als organisatie zijn.

Wij kunnen je helpen met de volgende diensten:

 • Bedrijfsfilm: het meest persoonlijke communicatiemiddel om jouw ideale klant kennis te laten maken met jouw webshop. En hoe kun je dat beter en persoonlijker doen dan met een bedrijfsfilm? Neem je klant mee door je pand, stel ze voor aan je team, laat je product zien en vertel hierover. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een bewegend beeld nog veel meer…
 • Animatievideo: Een animatievideo zet je in, als je wilt voorkomen dat jouw klant eerst door veel stukken tekst moet lezen, om het antwoord te vinden op een vraag. Ook is het een perfecte manier om ingewikkelde processen duidelijk visueel weer te geven. Je brengt het terug tot de essentie door de stappen in een duidelijke instructievideo op te nemen. Jouw klant wordt op een prettige en creatieve manier geïnformeerd en tegelijkertijd neemt de druk op de serviceafdeling af omdat de video’s antwoord geven op vragen.
 • Drone film: Een drone maakt unieke en vaak indrukwekkende beelden, omdat ze worden gefilmd vanuit een standpunt wat je zonder drone niet voor elkaar krijgt. De dronefilm laat beelden zien van bovenaf, waardoor je de ruimte op een totaal nieuwe manier ervaart als kijker. Een drone neemt je kijker letterlijk en figuurlijk mee op reis. Een ideaal middel om je nieuwe pand te introduceren of om die unieke locatie waar jouw magazijn staat onder de aandacht te brengen.
 • Fotografie: Op zoek naar professionele fotografie voor jouw bedrijf? Bij ons ben je aan het juiste adres! Wij bieden diverse fotografiediensten aan, waaronder productfotografie, bedrijfsfotografie en portretfotografie. Onze ervaren fotografen weten als geen ander hoe ze jouw bedrijf en producten op een aantrekkelijke manier in beeld kunnen brengen. Met onze fotografie maak jij gegarandeerd een onuitwisbare indruk op jouw klanten.
 • Fast Forward Programma: LIN Videomarketing Fast Forward, hét programma voor professionals die meer uit hun online en videomarketing strategie willen halen! Met onze e-learning modules en groepscoaching sessies helpen wij professionals met audio en video content, copywriting, website psychologie, positionering, leadgeneratie, sales én zelf online cursussen op te zetten. Je ontvangt verschillende video modules, werkboeken en zes groepscoachingsessies per maand ter ondersteuning.
 • VideoAsk software: Met onze software kun je op een eenvoudige manier interactieve video’s maken waarmee je jouw klanten kunt bereiken en betrekken. Met VideoAsk kun je eenvoudig en snel video’s maken waarin je vragen stelt aan jouw klanten.

Bekijk eens een aantal van onze video’s om te zien wat we ook voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Voorwaarden

Mijn Digitale Zaak is er voor ondernemers die:

 • staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK);
 • maximaal 50 werknemers hebben; en
 • minder dan € 10 miljoen omzet hadden in het afgelopen boekjaar.

Verder moet uw bedrijf aan de volgende voorwaarden voldoen om subsidie aan te vragen:

 • U moet minstens € 1000 aan kosten maken voor digitale investeringen die u nog gaat doen. U kunt geen subsidie krijgen voor investeringen die u al heeft gedaan. Bij uw aanvraag stuurt u een geldige, ongetekende offerte mee van uw leverancier.
 • U heeft nog niet eerder subsidie ontvangen via Mijn Digitale Zaak.
 • U mag het zogenoemde de-minimisplafond niet overschrijden met de subsidie via Mijn Digitale Zaak. Dit is een regel van de Europese Commissie om eerlijke concurrentie te garanderen. U mag per bedrijf maximaal €200.000 overheidssteun ontvangen binnen een periode van 3 jaar. Sommige sectoren hebben een lager maximumbedrag. Om aan te tonen dat u hieraan voldoet, legt u een verklaring de-minimissteun af.
 • Heeft u subsidie ontvangen voor dezelfde kosten van een andere partij, zoals uw gemeente? Dan mag deze subsidie samen met de subsidie die u ontvangt vanuit Mijn Digitale Zaak opgeteld maximaal € 2500,- zijn.
 • Verbonden ondernemingen kunnen in totaal 1 subsidieaanvraag toegekend krijgen.

Subsidie aanvragen: de stappen

Het proces ziet er als volgt uit:

 1. Je doet de digitaliseringsscan. Aan de hand van deze vragenlijst ontvang je persoonlijk advies over de investering die voor jou loont. Dit advies moet je downloaden en heb je nodig voor de subsidieaanvraag. (Als je subsidie wilt ontvangen voor videoproducties, is het dus belangrijk dat je aangeeft dat je hier hulp bij nodig hebt.)
 2. Offerte aanvragen bij LIN Videomarketing. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons kantoor 026-2340008.
 3. Heb je nog geen eHerkenning (minimaal niveau 2+)? Vraag deze dan aan (dit is noodzakelijk!) Het kan een paar dagen duren voordat je eHerkenning hebt ontvangen.
 4. Met het resultaat van de digitaliseringsscan en de offerte(s) kan je een subsidieaanvraag indienen bij RVO en een voorschot krijgen op de investering. (let op: je kunt maar één aanvraag voor subsidie indienen. Er kunnen wel meerdere offertes tegelijkertijd worden ingediend)

Je kunt de subsidie aanvragen van 17 mei 2023, 9:00 uur tot en met 14 juli 2023, 17:00 uur. Je logt in met eHerkenning. Voor de aanvraag heb je minimaal niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de subsidie of niet zeker weten of dit wat voor jou is? Mail ons op [email protected] of bel ons kantoor 026-2340008. Wij zijn tel. bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 18:30 uur.

Dit kun je verwachten tijdens de strategiesessie